Baldinini

https://www.baldinini-shop.com/

OD 1910. | DUGA ISTORIJA KVALITETA

Baldinini poreklo datira sa početka prošlog veka, u San Mauro di Pascoli. Porodica je prve korake u izradi obuće napravila 1910. godine, kada su cipele u potpunosti izrađivane ručno. 

Područje je bilo ono oko Vile Torlonije, legendarnog poljoprivrednog imanja koje pominje poznati italijanski pesnik Đovani Paskoli, koje je cvetalo kao okrug umetnosti i zanata. Ovde, u Italiji – tačnije u regionu Romanje – kompanija i brend su započeli svoj put od male zanatske radionice do vodećeg proizvođača italijanske obuće i dodataka.

 

EVOLUCIJA DIZAJNA

Studija originala se razvijala decenijama do današnjeg dizajna. Pored zanatskih sposobnosti, veštine dizajna su usavršene i estetika je počela da dobija na važnosti koliko i funkcija. Godina 1974. je bila nezaboravna: Baldinini je napravio svoj prvi sabo, ultramodernu klompu, što je bio prelomni trenutak i, sa 500 pari dnevno, početak industrijske proizvodnje.

MEĐUNARODNA DISTRIBUCIJA

Tokom godina, Baldinini stil je postao utemeljen i osvojio srca žena i muškaraca. Njegov tipično italijanski ukus i stručnost u proizvodnji privukli su pronicljive potrošače iz okoline… i šire. Brend je proširio svoje granice: prvo Nemačka i Francuska, a zatim odlučujuća prekretnica kada je Baldinini ušao na rusko tržište. Bio je to samo početak ekspanzije koja je dovela do toga da Baldinini ima široku maloprodajnu i veleprodajnu mrežu u istočnoj Evropi, a zatim na Bliskom istoku i, poslednjih godina, u Kini i Sjedinjenim Državama.

ŠTAB

Dugi niz godina sedište fabrike obuće u San Mauro Paskoliju održavalo je složenu strukturu ogromne zanatske radionice koja se činila fabriku. Zatim su prostorije nedavno podvrgnute velikom renoviranju. Nove zgrade su dizajnirane i dodate originalnim kako bi se obezbedilo više prostora za svako odeljenje. Sedište zauzima prostor od oko 15.000 kvadratnih metara i u njemu se nalazi ne samo centralna administracija već i sve aktivnosti dizajna i proizvodnje, uključujući dizajnerski studio, radionice za pravljenje modela i komercijalna, maloprodajna i digitalna odeljenja. U sedištu se nalazi i izuzetna fabrička radnja koja privlači brojne međunarodne kupce.

U centru Milana i u srcu poznatog šoping kvarta, izložbeni prostor od 200 m2 u prelepoj staroj palati u Via Bigli, veoma blizu butika Verri i Montenapoleone. Elegantan raspored na dva sprata povezana staklenim stepeništem. Centralni salon ima velike prozore sa pregradnim elementima u stilu Art Deco i prelepim mozaičkim podom iz ranog 20. veka. Ovde se bavi poslovanjem, komunikacijom sa medijima i međunarodnim PR aktivnostima.

KATEGORIJE

Ova stranica koristi kolačiće Ove stranice koriste kolačiće (eng. “cookies”) radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.