Fendi

https://www.fendi.com/

Zanatski savoir-faire, luksuz i savremeni dizajn: istorija Fendi je uvek bila sinonim za eleganciju i eksperimentisanje.

Sve je počelo u malom butiku u srcu Rima, osnovanom 1925. od starane Adel i Edoarda Fendija. Nakon, otvaranja specijalizovane radionice torbi i krzna, nizom uspešnih kolekcija i posebnim saradnjama, kuća se vinula u nebesa.

Karl Lagerfeld se pridružuje modnoj kući 1965. godine, označavajući početak nove kreativne ere koja će trajati više od pet decenija. 

Godine 1992. dolazi do preuzimanja od strane Silvije Venturini Fendi, a 2000 godine Maison postaje deo prestižne LVMH grupe.

Britanska dizajnerka Kim Džouns preuzima ulogu art direktora za visoku modu i žensku odeću u 2020. godini, zajedno sa art direktorkama Silvijom Venturini Fendi i Delfinom Deletrez Fendi, trećom i četvrtom generacijom porodice Fendi.

Tokom 2015 godine, Fendi seli svoje kancelarije u jednu od najupečatljivijih zgrada u Rimu: Palazzo della Civilta Italiana. Odluka Fendija ostaje dosledna nameri kuće da oda počast svom nasleđu dok se istovremeno fokusira na budućnosti.

KATEGORIJE

Ova stranica koristi kolačiće Ove stranice koriste kolačiće (eng. “cookies”) radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.