Runway SS23

Cipka, bocni izrazi,transparentni materijali,koza,tekses,ruske kragne,siroke pantalone I street I business style – ALL AROUND.

Ocekivalo se vise ekstravagancije a ponegde i vece i manje doze elegancije na modnim pistama za SS23. 

Vec odavno je clasic look sa jednostavnim formama izgubio svoju moc ali samo prilikom predstavljanja modnih kolekcija. U realnosti je zadrzao svoju dominaciju. Retko se moze primetiti ali i tada uvek pridobije ocaravajucu naklonost.

 

Taj aplauz dobilo je i belo odelo kao i odelo transparentnih materijala, dok je ruska kragna bila cesce upotrebljivana i samim tim  zauzela mesto classic trandy izraza oko vrata. U taj trandy momenat moze se uklopiti i zavrsetak obrade gornjeg odevnog komada i bez bilo kakve kragne. 

Zvonaste pantalone poprimile su formu sirokih pantalona i afri stila. Postale su sa razlogom MUST HAVE SS23. Bilo ih je svuda. Inpsirisale su na lakocu pokret, samouverenost, i novu eru u njihovom dizajnu i nosivosti.

 Lezernost je samim tim definitivo i ove godine No1. Ali kakva lezernost? 

Sa cut rukavima na sakoima, bocnim izrazima na haljinama ,pantalonama i prslucima, u A formi mantila a ponajvise u celokupnom stajlingu odredjenih odevnih komada. Sa vrlo malo spiceva na krajevima modela, a i kada su se zadesili bili su vecinom pravougaonog oblika. 

I cipka koja je nekada vazila za pojam seksipila i elegancije, upotpunjena je odevnim komadima sa okruglim prorezima ili resama , koje su je dodatno usmerile kao urban look-u.

 

Opet , i taj urban look u kombinaciji sa sirokim pantaloonama I jaknama ravnog kroja, poprilicno je gubio svoj Street stile  a opet dobijao na vaznosti u eleganciji svojim umerenim tonovima, koji u odnosu na prosli SS23 nisu previse odskakali u neon nijansama. 

Koza, koja je bila vise ocekivana, istakla se u modelima jednostavnijih formi u vidu jakni, tek ponekim pantalonama i sorcevima. Ostavio se utisak nedostajanja koze ALL AROUND i to u svim bojama u odevnim komadima, ne samo u oversize torbama.

Tekses se pojavio kako gde ali i tamo gde je bio, iznenadio je nacinom predstavljanja i u kombinaciji sa perfektnim dizajnom. Pojavio se da bi nagovestio njegovu dominaciju za predstojecu sezonu.

Pomalo rolki i belih kosulja, previse pantalona i odela, opstajanje  oversize modela, uzanih cut haljina do poda,  iznenadjujuci  silver i gold odevni komadi. Dominacija modela u crvenoj nijansi ,ponegde  plave i zelene boje, lepota nezno roze boje i mnogo mnostvo zemljanih nijansi a kako na kom modelu malo i neprevazidjenih falti.

ALL AROUND,  svega pomalo, nicega previse a negde cak i svega premalo.

KATEGORIJE

Ova stranica koristi kolačiće Ove stranice koriste kolačiće (eng. “cookies”) radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.